Szegedi
Vízmű Zrt.
Telefon
Központi telefonszám
+36 62 55 88 55
Email
Központi e-mail
vizmu@szegedivizmu.hu
POI
6720 Szeged,
Tisza Lajos krt. 88.

Vértó – horgászrend, tudnivalók

A Szegedi Vízmű Zrt. által üzemeltetett Vértónál 10 db – a tó partjára épített – stég (ebből egy mozgáskorlátozottak által is igénybe vehető) várja a horgászokat.
A helyszínen a Vízmű munkatársai látnak el ügyeletet, a napijegy árusítása mellett. Éves területi engedélyt a Szegedi Vízmű Zrt. központjában lehet venni (munkanapokon), ügyfélszolgálati nyitvatartási időben.
 

A VÉRTÓ HORGÁSZRENDJE
Érvényes 2020.02.01-től visszavonásig
 
A vízterületen a horgászatra vonatkozó jogszabályok és előírások, valamint az országos és helyi rendelkezések betartásával lehet horgászni!
 
A Vértó elsődleges funkciója záporvíz tározó!
 
A horgászat megkezdése és befejezése a Halőrháznál történő be-, illetve kijelentkezési adminisztrációval lehetséges.
 

Horgászati idők
Január 1-től – március 31-ig 700 – 1600 óráig
Április 1-től – Szeptember 30-ig 500 – 1900 óráig
Október 1-től – December 31-ig 700 – 1600 óráig

 

Éjszakai horgászat csak előre egyeztetett időpontban történhet, külön Éjszakai horgászjegy megváltásával 1800 – 600-ig a horgászhely kivilágításával (Az elektromos kapásjelző, fejlámpa fénye nem elegendő, szükséges más fényforrás használata).
 

Horgászjegy típusok és árak
Jegy típus ÁR Leírás
Napi 1 500 Ft 2 db horgász készség
Kedvezményes 1 200 Ft Nyugdíjas igazolvánnyal rendelkező,
ifjúsági horgász
Gyermekhorgász 500 Ft Gyermek horgászjeggyel rendelkező,
felnőtt kísérettel
Éjszakai 1 500 Ft Előzetes egyeztetéssel,
1800 – 600-ig
24 órás (bojlis) 3 000 Ft Előzetes egyeztetéssel
Pergető jegy 1 000 Ft 1 db horgász készségA megváltott horgászjegyekkel HAL nem tartható meg!
 
A megtartani kíván halakat a halőrháznál kifüggesztett aktuálisan érvényben lévő árakon vásárolhatja meg a horgász. A horgászat közben elpusztult hal értékét a horgász köteles megtéríteni!
 

A horgászvízen megengedett módszerek:

 • fenekező módszer (készségenként max. 2 db 1 ágú horog)

 • úszós módszer (készségenként max. 1 db 1 ágú horog)

 • pergető, mártogató, tapogató módszer megengedett a (HELYI RENDELKEZÉSEKBEN FOGLALT KIKÖTÉSEKKEL)

 • Lékhorgászat nem engedélyezett!

 
A vízterülettől elvihető halfajok:

 • ponty,

 • amúr,

 • keszegfélék, ezüstkárász, törpeharcsa.


A vízterületen fogott CSUKA megtartása TILOS, azokat a legrövidebb időn belül vissza kell engedni!

A VÍZPARTON TÖRTÉNŐ BALESETÉRT ÉS KÁRESETEKÉRT FELELŐSSÉGET NEM VÁLLALUNK!
Az írott és íratlan szabályok betartása mellett SIKERES HORGÁSZTOT KÍVÁN A SZEGEDI VÍZMŰ ZRT.!


HELYI RENDELKEZÉSEK

 • A vízi növényzet irtása, horgászállások rongálása TILOS!
 • Horgászni csak kiépített állásról lehetséges.
 • Foglalt hely a vízterületen nincs (kivételt képez az előre foglalt bojlis jeggyel rendelkező horgász)!
 • Nemes halak 4 kg felett nem vihetőek el, azokat kíméletesen vissza kell engedni!
 • Szákban tárolt halat cserélgetni, tóba visszarakni TILOS!
 • A vízterületen fajlagos tilalom NINCS!
 • Halat más személynek ÁTADNI TILOS! A kifogott és megtartani nem kívánt halat a lehető leggyorsabban, sebfertőtlenítést követően vissza kell engedni.
 • Merítőszák, halmatrac, fertőtlenítő használat kötelező! A Lipgrip használata nem megengedett! Korlátozott számban matrac a halőrházban kérhető.
 • Ragadozó halra történő horgászat esetén csak szakáll nélküli, vagy lenyomott szakállú horog használata megengedett (1-2, illetve 3 ágú horog is megengedett)!
 • A tó területén a hangoskodás, túlzott alkoholfogyasztás nem megengedett.
 • A 6 kg-nál nagyobb, illetve tokhal, jelöléssel ellátott hal fogása esetén a halőrt azonnal értesíteni kell! Megérkezéséig a halat kíméletesen, VÍZBEN kell tartani!
 • A 6 kg-nál nagyobb jelöléssel ellátott hal fogása esetén a halőrt azonnal értesíteni kell! Megérkezéséig a halat kíméletesen, VÍZBEN kell tartani!

 • JELÖLT HAL FOGÁSA ESETÉN A HORGÁSZ JUTALOMBAN RÉSZESÜL!
 • A vízkezelő fenntartja jogát, hogy a horgászvízen versenyeket szervezzen, rendezzen és ez idő alatt a jegyes horgászati tevékenységet szüneteltesse!
 • A vízkezelőnek joga van a telepítéseket követően TILALMI IDŐK kihirdetésére, melyek alatt a jegyes horgászati tevékenység nem végezhető!


A HORGÁSZREND BE NEM TARTÁSA A NAPIJEGY BEVONÁSÁT, A HORGÁSZAT BEFEJEZÉSÉT ÉS AZ ADDIG KIFOGOTT HALAK VISSZAHELYEZÉSÉT ÉS A HORGÁSZ ELTILTÁSÁT VONJA MAGA UTÁN!
 
Halőr telefonszáma:
 
+36 20 254 34 26
 

2020.02.01.


A Vértóról
 
2014 októberétől várja a Szegedi Vízmű Zrt. a tóhoz a horgászokat. Ekkorra fejeződött be a Társaság üzemeltetésében lévő, és záportározóként funkcionáló Vértónál a horgászati funkció kialakítása.
A Vízmű vállalkozási tevékenység keretében végezte a tónál a munkálatokat, és a horgászati célú hasznosítást is: 10 db stéget építettünk a tó partjára - amelyből az egyik akadálymentesített -, valamint egy igényesen kialakított, külső megjelenésében a környezethez illeszkedő faházat munkatársaink számára.

A tavat intenzíven telepített horgászvízként üzemeltetjük, folyamatosan pótoljuk a halállományt. Az aktuális telepítések időpontjáról (és az ezzel együtt járó horgászati tilalomról) a helyszínen, a Társaság honlapján, illetve a médián keresztül is tájékoztatjuk a horgászokat.
 
Több szegedi záportározóban már évek, évtizedek óta lehet horgászni, más szegedi horgászegyesületek felügyelete mellett. A Vértónál a horgászati funkció kialakítását nagymértékben elősegítette, hogy 2009 őszén megtörtént a tómeder kotrása, azóta jelentősen javult a víz minősége. A tó vizének esetlegesen szükséges pótlását, illetve – amennyiben szükséges – a vízminőség javítását mélyfúrású kút segítségével tudjuk megoldani. A folyamatos ellenőrzés mellett természetesen a vízminőség vizsgálatok gyakoriságát is növeltük.
 
A munkálatok megkezdése előtt egyeztettünk a Magyar Madártani Egyesület Csongrád Megyei Tagszervezetével, valamint az érintett civil szervezetekkel is, hisz számunkra is kiemelkedően fontos mind a tó, mind a tó közvetlen környezetének megóvása, védése, amit jelentősen segít, hogy a tó partján megtalálható faházban éjjel-nappal szolgálatot ellátó munkatársaink is fokozott figyelmet fordítanak a tó környezetére.