Minőség irányítási fejlesztés a határ menti folyókon – ünnepélyes projektnyitó rendezvény Aradon

2019. április 16.

Minőség irányítási fejlesztés a határ menti folyókon: Körös-Maros-Tisza projekt keretében Aradon ünnepélyes projektnyitó rendezvényre került sor április 15-én.

A Szegedi Vízmű Zrt. és projektpartnere, az Aradi Vízmű közösen pályáztak az Interreg V-A Románia Magyarország Együttműködési Programban. A projekt támogatást nyert, melynek célja folyóink ökológiai állapotának javítása szennyvíztisztító telepek további technológiai fejlesztésével, korszerűsítésével.
Tervek szerint négy Arad Megyei szennyvíztisztítót, illetve a szegedi és az algyői telepeket fogja érinteni a fejlesztés.


A teljes 4.060.327,24 euró összegű megvalósításhoz az Európai Regionális Fejlesztési Alap 2.549.744,47 euróval járult hozzá. A nyertes pályázat megvalósítása 30 hónapig fog tartani.
A nyitó rendezvény előtt a Szegedi Vízmű Zrt. 30 fős delegációja látogatást tett az Aradi Vízművek Szennyvíztisztító telepén is.

- A Kárpát-medence térségért felelősséget érző vízipari szakembereiként fontosnak tartjuk, hogy kezdeményezzük és támogassuk a határ menti térség vízműveinek együttműködését, közös programjait, projektjeit! – emelte ki köszöntő beszédében Istókovics Zoltán, a Szegedi Vízmű Zrt. vezérigazgatója.


Vissza a hírek listához...