A Szegedi Vízmű Zrt. május 18-án ismét megnyitja Ügyfélszolgálati Irodáját – korlátozott nyitva tartással indul újra a személyes ügyfélfogadás

2020. május 15.

A Szegedi Vízmű Zrt. 2020. május 18-án, hétfőn – korlátozott nyitva tartással – megnyitja Ügyfélszolgálati Irodáját, ami a koronavírus járvány miatt átmenetileg szünetelt március 16-tól.

Az Ügyfélszolgálat korlátozott nyitva tartással, hétköznapokon 8:00 és 14:00 óra között fogadja az ügyfeleket.

Társaságunk működésében továbbra is első a biztonság, ezért – egyelőre – a korlátozások enyhítése ellenére az alábbi szabályok betartását kérjük Fogyasztóink részéről:

 

 • - Az Ügyfélszolgálati Irodába csak – a bejárati ajtó mellett elhelyezett – kézfertőtlenítő használatát követően lehet belépni;
 • - Maszk viselése várakozás és ügyintézés során mindenki számára kötelező!
 • - Az ügyféltérben egy időben csak korlátozott számban tartózkodhat ügyfél, a biztonságos távolságtartás betarthatósága érdekében. A várakozás az épületen kívül lehetséges.


Kérjük, hogy csak halaszthatatlan ügyek esetén keressék fel személyesen az Ügyfélszolgálati Irodát, minden más esetben részesítsék előnyben a telefonos, az elektronikus, illetve a postai úton történő ügyintézést!

Részletek:


Ügyfélszolgálat
Ügyfeleink az ügyeiket telefonon (62/558-855), honlapunkon keresztül (www.szegedivizmu.hu), e-mailben (ugyfel@szegedivizmu.hu), vagy postai úton is intézhetik.


Telefonos ügyfélszolgálat:
Hétfő-Kedd-Csütörtök:     8:00 - 16:00
Szerda:                                  8:00 - 20:00
Péntek:                                 8:00 - 14:00


Ügyfélszolgálat:


Felhasználói, tulajdonosi változásközléseket postai, vagy elektronikus levélben, a szükséges dokumentumok csatolásával (adásvételi, bérleti stb. szerződés, birtokba adási jegyzőkönyv) is beküldhetik részünkre.
A felhasználók által aláírt közszolgáltatási, mellékszolgáltatási egyéb szerződéseket postai úton küldhetik vissza vagy ügyfélszolgálatunkon személyesen adhatják le.

Pénztár
Az Ügyfélszolgálati irodában működő pénztárunk is korlátozott nyitva tartással, hétköznapokon 8:00 és 14:00 óra között fogadja az ügyfeleket május 18-tól.


Vízdíjszámlájukat az alábbiak szerint is kiegyenlíthetik felhasználóink:

 • - csoportos beszedési megbízással lakossági folyószámláról,

 • - átutalással,

 • - készpénz-átutalási megbízással (sárga csekk) a postahivatalokban, illetve

 • - a honlapunkon (www.szegedivizmu.hu) elérhető bankkártyás díjfizetés alkalmazásával.


Számlázás, kézbesítés
A számlák (vízdíjas és egyéb) kiállítása, saját kézbesítése és postai kiküldése folyamatos, a megszokott rend szerinti.

Műszaki engedélyezés, közműegyeztetés:
Az Ügyfélszolgálati irodában működő Engedélyezési csoport is korlátozott nyitva tartással, hétköznapokon 8:00 és 14:00 óra között fogadja az ügyfeleket május 18-tól:
Az új kérelmek, tervek (víz-, szennyvíz-bekötések, mellékmérők) személyes beadása.
A
 már jóváhagyott kérelmekkel (árajánlatok, megrendelők, tájékoztató anyagok) kapcsolatos ügyintézés esetén kérjük, részesítsék előnyben a telefonos, az elektronikus, illetve a postai úton történő ügyintézést!

 • - telefonon: 06-62/55-88-55

 •       - hétfőn, kedden, szerdán  és csütörtökön 8:00 - 16:00-ig

 •       - pénteken 8:00 - 14:00-ig


Vízmérő csere, leolvasás
Várhatóan 2020. július 1-ével folytatjuk a március 16-ától átmenetileg felfüggesztett mellékvízmérő cseréket, az üzembe helyezést és a hitelesítést, illetve az ezzel kapcsolatos időpont egyeztetéseket is.
A fenti időponttól a helyszíni szemlék, ellenőrzések munkáit is megkezdjük.
A vízmérő leolvasási tevékenységünket fokozott óvatossággal végezzük, kérjük, hogy segítség munkatársainkat azzal, hogy kiírják mérőállásukat a kihelyezett nyomtatványokra!


Mérőállását bejelentheti az alábbiak szerint is:

 • - honlapon keresztül: www.szegedivizmu.hu (regisztráció nélkül is);

 • - e-mailben: vizmeroallas@szegedivizmu.hu;

 • - Androidos mobiltelefonról (regisztráció nélkül);

 • - telefonon (nyomógombos mérőállás bejelentés): 62/55-88-55, 80/822-444;

 • - postai úton: Szegedi Vízmű Zrt. 6701 Szeged, Pf.: 104.


Vízkorlátozás szüneteltetése
Tekintettel arra, hogy a koronavírus járvány terjedésének a lassításában a higiénés előírások betartása kiemelt jelentőséggel bír, ezért 2020. március 16-tól szüneteltettük a lakossági felhasználók esetében az új vízkorlátozások, és a szolgáltatás felfüggesztésének kezdeményezését a szolgáltatási területünkön.

A 2020. május hónaptól a díjtartozást felhalmozó felhasználóknál ismételten megindítjuk a vízkorlátozás, szüneteltetés eljárásokat. A vízkorlátozások végrehajtását 2020. augusztus hónaptól ismételten beépítjük napi munkáink közé.

Hibabejelentés – Változatlan!
A szolgáltatással kapcsolatban észlelt meghibásodásokat, üzemzavarokat, egyéb rendellenességeket a nap 24 órájában az alábbi módon lehet bejelenteni:

Telefon:         06-62/42-01-55, 06-80/82-88-82 (zöldszám)
Fax:                06-62/554-749, 06-62-558-800
E-mail:           kozerdeku@szegedivizmu.hu és a vizmu@szegedivizmu.hu
posta levél:   Szegedi Vízmű Zrt. 6701 Szeged, Pf.: 104.


A Szegedi Vízmű Zrt. is folyamatosan nyomon követi a járvány alakulását, és – szükség szerint – további intézkedéseket teszünk, melyekről haladéktalanul tájékoztatjuk ügyfeleinket.

Szegedi Vízmű Zrt.


Vissza a hírek listához...