A Szegedi Vízmű Zrt. intézkedései a koronavírus-járvány kapcsán kialakult helyzet miatt

2020. március 12.

A víziközmű szolgáltatás kiemelt jelentőségű szolgáltatás, ezért annak biztosítása kulcsfontosságú feladat. Az ivóvízellátó és szennyvízelvezető rendszer működtetése során törekszünk a biztonságos és zavartalan szolgáltatás biztosítására.
Az üzemmenet folytonosságának fenntartása érdekében az egyik legfontosabb feladatunk munkatársaink, szakembereink egészségének a megóvása, hogy továbbra is megfelelően el tudják végezni a munkájukat.
A jelenlegi járványügyi helyzetben a legfontosabb a megelőzés!

Tekintettel a koronavírus-járvány kapcsán kialakult helyzetre, Társaságunk az alábbi intézkedéseket hozta meg:


Üzemfolytonossági terv

A biztonságos szolgáltatás folytonosságának, és munkatársaink egészségének biztosítása érdekében kidolgoztuk Üzemfolytonossági tervünket.

Megelőző intézkedések

Ügyfélszolgálat
A koronavírus magyarországi megjelenésére tekintettel szolgáltatásunk zökkenőmentes, folyamatos fenntartása érdekében minimalizálni kívánjuk a fertőzés kockázatát.
Arra kérjük ügyfeleinket, hogy a saját, és a Vízmű munkatársainak (ügyintézőink) egészségének megóvása érdekében lázas, beteg állapotban a személyes ügyfélszolgálati iroda helyett vegyék igénybe telefonos (62/558-855) vagy elektronikus (www.szegedivizmu.hu) ügyintézési lehetőségeinket.

Minden telephely
A higiéniai viszonyok javítása érdekében, érintés nélküli alkoholos kézfertőtlenítő adagolókat helyezünk ki telephelyeinkre, valamint az Ügyfélszolgálati Irodánkba is.
A munkaállomásokon (irodák, műhelyek, közös helyiségek) gondoskodunk a folyamatos fertőtlenítő takarításról.

Utazások, értekezletek, képzések, konferenciák, távmunka
Szabályoztuk dolgozóink rendezvényeken, képzéseken, értekezleten való részvételét, a külföldi utazásokat, intézkedtünk az indokolt és megvalósítható otthoni munkavégzés bevezetéséről.

Tartózkodás a vízmű-telepeken, kútcsoportok területén, a víztornyokban
Az eddigi szabályoknak és gyakorlatnak megfelelően a vízmű-telepeken, kútcsoportok területén, a víztornyokban csak a Szegedi Vízmű munkatársai tartózkodhatnak (munkavégzés időtartama alatt), illetve egyéb esetekben (pl. megbízott vállalkozóval végeztetett munkálatok) nem vízműves szakemberek csak engedéllyel, és a Szegedi Vízmű munkatársának kíséretében tartózkodhatnak, a higiéniai előírások betartásával.

Rendezvények
Elmaradnak a Víz világnapi Nyílt Napok
A Nyílt Napok rendezvényt – elővigyázatosságból, a koronavírus-járvány kapcsán kialakult helyzet miatt – elhalasztottuk. Sem a Szent István téri víztoronyban, sem a III. sz. Vízmű telepen nem fogadunk a Víz világnapi hétvégén (2020. március 20-21-22-én) látogatókat. Az esetleges új időpontról a későbbiekben döntünk.

Szent István téri víztorony látogathatósága
A Szent István téri víztoronyban – átmeneti jelleggel – nem fogadunk látogatókat.

Istókovics Zoltán
vezérigazgató
Szegedi Vízmű Zrt.


Vissza a hírek listához...