A Szegedi Vízmű Zrt. 10 millió forintos adománnyal segíti a helyi egészségügy munkáját

2020. március 20.

A koronavírus miatt kialakult járványügyi helyzetre tekintettel, a Szegedi Vízmű Zrt. úgy határozott, hogy az egészségügyben helytállók munkáját egyszeri nettó 10 millió forintos adománnyal segíti. Szegedi cég lévén elsősorban a helyi egészségügyi munkát kívánjuk elősegíteni, nem feledve természetesen az országos erőfeszítéseket sem.


A társaságunk által beszerzett, a Klinikai Központ „Új Klinika Anesztézia és Intenzív Terápiás Alapítványának” átadott berendezések a következők:
 

  • 10 db infúziós pumpa

  • 5 doboz szerelék az infúziós pumpákhoz

  • 1 db bronchoszkópos torony, mely tartalmaz fényforrást, processzort, monitort, készülékkocsit, szivárgás tesztert, valamint video-bronchoszkópot

  • 1 db 12 csatornás EKG készülék

(A megvásárolt eszközök illeszkednek a Klinika eszközparkjához.)

Az adomány átadására 2020. március 20-án, 11:00 órakor került sor a Szegedi Vízmű Zrt. Központjában.


Az adományt a Klinikai Központ képviseletében Prof. Dr. Lengyel Csaba, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke, Prof. Dr. Széll Márta rektorhelyettes, valamint Dr. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja vette át Istókovics Zoltántól, a Szegedi Vízmű Zrt. vezérigazgatójától.
Az átadáson Szécsényi Rózsa, Szeged város gazdasági alpolgármestere, mint a Társaság többségi tulajdonosának képviselője is jelen volt.

Reméljük, támogatásunkkal a szegedi szakemberek gyógyító munkájának sikeréhez, ha kis mértékben is, de hozzá tudtunk járulni.

Szegedi Vízmű Zrt.


Vissza a hírek listához...